2010. március 26., péntek

Hustle Kings teszt

Most már láthatjátok, hogy a Hustle Kings nevezetű játékot veszem górcső alá.
A játékot PSN-ről lehet megvenni, én az UK Store-ról kaptam le mindössze 6 Font értékben. A Sony úgy emlegette ezt a játékot, hogy a játék oda figyel a fizikára, minden úgy viselkedik, mintha a biliárd szalonba lennél és ott játszanál. Nost akkor bele is kezdek.

Hustle Kings teszt

A játék azzal indít hogy frissítés, mint minden játéknál PS-en kb. (GoW 3-hoz még nem volt ezen még mindig kivagyok akadva) Lemegy a frissítés, és kiválaszthatunk magunknak egy avatar képet. És a játék egy traning-re kérdez rá egyből az elején, hogy megakarjuk-e csinálni. Érdemes mert sokat tanulhatunk belőle, persze kell hozzá némi angol tudás is de annyira nem vészes. Mihelyt végzünk a traning-el választhatunk hogy Offline-on akarunk nyomni, vagy Karrier-be és a többi és a többi.

A játékban 3 fajta Pool teszi tiszteletét, az 8 ball UK, 8 ball USA, és a Pool 9, ami meglehetősen kevésnek tűnik, de vannak még ilyen trükk stílusos tornák (a hivatalos nevét sajnos nem tudom) úgy hogy ellehet vele az ember.

A Hustle Kings-ben rengeteg dolgot személyre szabhatunk, hogy hogyan nézzen ki az asztal, a dákó típusa, az asztalon lévő logó, illetve hogy milyenek legyenek a golyók.

Mint a cikk elején írtam, hogy állítólag ez az éló biliárd játékban. Hát igaz! A golyók mozgása az asztalon, a golyókra rávetődő fény minden hihtetlen realisztikusra lett megcsinálva.Egyszerűen a játékban ezen a részében nem tudok belekötni, mert ez ami 100%-osan tökletes. Nem úgy mint a zene. A game-ben szereplő zenék szépek jól hangzanak de nem ide valóak, egyes zenék egy 70-es évekbeli bárban állja meg a helyét, míg egy másik a 2030-asban. Egyszerűen ezt nagyon elcsapták a játékban.

A multi részéről annyit tudok mondani, hogy jó szépen megvan csinálva egyszerű is, viszont nem a PSN nevünket használja a rendszer hanem véletlen szerűen dobál be neveket, ami egy kicsit zavaró ha barátok akarnak egymás ellen játszani.

A játékba itt is megmutatkozik a Motion Controll irányítás. A technológiát akkor tudjuk használni, ha a dákónak kell krétázni, lehet az R3 gombal is, de ha megrázzuk a Joy-t akkor is meg csinálja a műveletet. Ha már irányítás akkor megemílteném azt is, hogy a Hustle King's-ben egy olyasmi ötletet vett elő a Sony, mint a (én itt láttam ilyet először) Skate-ben amikor csinálni akarunk egy kickflip-et vagy egy Ollie-t, akkor az analog-ot úgy kell mozgatni, mint ahogy azt élőben csinálnánk. Tehát, ha megakarjuk lökni a fehér golyó akkor amikor hátra húzzuk az analóg-ot, akkor pontosan ugyan oda kell vissza tolni az analóg-ot ahonnan hátra húztuk, különben egy eléggé sikertelen lökés lesz mutatványból.

Ahol történnek a biliárd meccsek, szépen megvan csinálva, de egyetlen egy ember sincs abban a rohadt termbe, még az asztalnál se! Ha a grafikával és a fizikával ennyit foglalkoztak, akkor nem igaz hogy pár ember, vagy legalább az asztalhoz nem tudtak volna tenni, minthogy mindig azt lássa az ember, hogy szellemek biliárdoznak.

Hát nagyon több dolgot nem tudok össze szedni róla úgyhogy jöjjön az értékelés:

Értékelés:

Pro:
- A realisztika magas foka
- A biliárd elemek testreszabhatósága
- Szép külvilág, remek grafika
- Az összes eddigi biliárdos játék elbújhat mögötte
- Motion Controll itt is megmutatja magát

Kontra:
- A zenei felhozatal valami iszonyat
- Ahol zajlik a játék egy ember nincs ott, még a dákók mögött se
- Kevés játékmód
- Több helyszín elfért volna benne
- Méretéhez képest sokat tölt

Szerintem: 7,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése