2010. március 8., hétfő

Konzol hírek

Hát ez a hét elég gyengére sikeredett, de azért van 1-2 hír. Íme:

PlayStation:

- Visszabutítható demoval kísérletezik a Sony: Új ötletet szabadalmaztatott a Sony, tudta meg a Siliconera: olyan demóval kísérleteznek, amely fokozatosan butul vissza, míg a felhasználó meg nem veszi a játékot. A letölthető demó jó dolog, hiszen többnyire ingyenesen ad ízelítőt egy-egy játékról, amely után a játékos maga döntheti el: megveszi a végleges programot vagy sem. Úgy tűnik azonban, hogy a Sony nem elégedett maradéktalanul a jelenlegi formulával, s attól fél, a felhasználónak annyira megtetszik a demó, hogy utána nem is akar beruházni a teljes játékra.
A most szabadalmaztatott ötlet vélhetően ezen próbál változtatni, ugyanis egyfajta visszabutítható demóról van szó. A játékos olyan próbaverziót tölthet le, ami a játék közel végleges állapotát mutatja be, természetesen a megszokott megkötésekkel: csak néhány pálya, bizonyos mennyiségű fícsör szerepelne a demóban. Idővel azonban az ingyenes változat látványosan visszafejlődne, csúnyább lenne a grafika, az autóversenyekben például csökkenne a választható pályák és járgányok száma, míg például egy kaszabolós akciójátékban a főhős kardjának méretcsökkenése nehezítené meg a játékos dolgát. Értelemszerűen a cél az, hogy a demó butulása arra késztesse a gamert, hogy megvegye a teljes verziót - az ötlet érdekes, de kíváncsiak lennénk a nagyközönség reakciójára is.

- A következő Splinter Cell PS3-ra is megjelenhet: A Splinter Cell: Conviction rendezője szerint a Microsofttal kötött megállapodás csak az ötödik részre vonatkozott, a következő játék már PlayStation 3-ra is megjelenhet.

Mint ismeretes, a Conviction kizárólag PC-n és Xbox 360-on teszi tiszteletét a PlayStation-tulajdonosok legnagyobb bánatára, s sajnos arra sincs esély, hogy a későbbiekben elkészüljön a PS3-as verzió. A Ubisoft exkluzivitási megállapodása viszont csak a Convictionre vonatkozik, tehát szó sincs arról, hogy a jövőben csak a Microsoft érdekeltségébe tartozó platformokra jelennek meg a Splinter Cell játékok. A következő hatodik rész (márpedig ha minden jól megy, ilyen is lesz) már megjelenhet PS3-ra is, sőt olyan is előfordulhat, hogy a Sony tesz a Microsofthoz hasonlóan ajánlatot a Ubisoftnak, s az új epizód PlayStation-exkluzív lesz.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése