2010. március 1., hétfő

Konzol hírek

MicroSoft:

- Natal 50 dollárba fog kerülni: Legalábbis egy piaci elemző szerint ennyi lesz az ára. Hát ha amerikába 50 dollár lesz, itt Magyarorsszágon biztos tesznek rá 10 ha nem 20 dollárt. Kiváncsian várjuk

PlayStation:

- Nem kell telepíteni a God of War 3-at: Sony-éknál most GoW mánia van ami nem is csoda és egyre több infó kerül ki a játékról. Legutóbbi infó pedig az, hogy a játékot nem kell telepíteni a merevlemezünkre, hanem csak a mentésnek szükséges hely kell. Valaki ennek örül hiszen a játék csak 36 gigás lesz a játék és nem k is időbe tellene. Viszont van akinek ez nem fog tetszeni, mert az olvasó fejet biztos igénybe fogja venni. Ezért a Sony kifog adni majd egy frissítést (mint anno a Bayonettához is), hogy lehetőségünk legyen a játék telepítéséhez.

- Levédették a MotorStrom3.com-ot: Bizony-bizony. Ezek szerint hamarosan jön a bejelentés, hogy készül a remek folytatás. Az oldalt eggyenlőre csak a PlayStation.com-ra dob át egyből, szóval sok infót nem fogunk találni róla. Talán aaz idei E3-an jön a nagy a bejelentés?

- Az Arab Emirátusokból kitiltották a Heavy Rain-t: A döntést azzal indokolják, hogy a játék túlságosan is durva lett, ezért tiltották ki a boltokból a játékot. Hát ezzel kapcsolatba inkább nem mondok semmit, de szerintem aki akarja az beszerzi.

- Gondok vannak a PSN-el: A PlayStation Community fórumán egyre több játékos panaszkodik, hogy nem tudnak bejelentkezni PSN-re, és a játékaikat még egyjátékos módban sem tudják elindítani. A probléma egyre több játékot érint, indítás után lefagynak 8001050F hibakóddal. Ez a jelenség szerencsétlen mellékhatásokat idéz elő az érintett játékoknál. Vagy szimplán csak nem enged kapcsolatot létesíteni a PSN-el, vagy elveszíti az összes addig megszerzett Trófeákat.

A legtöbb probléma a Heavy Rain-el van, de érkeznek panaszok a Modern Warfare 2-re, a Batman: Arkham Asylum-ra, A Chronicles of Riddick-re és egy rakás egyéb játékra is. A legtöbben teljesen elveszítik az összes Trófeájukat az érintett játékokból, de akadtak olyanok is, akiknek majdnem leformázta a merevlemezét a játék, mert nem talált rajta szabad helyet.

A Sony egy szimpla Twitter üzenettel tudomásul vette a problémát, és jelenleg "dolgoznak rajta", így egyelőre hivatalos válasz nem érkezett, hogy mi okozza a fent említett jelenséget. Időközben egy másik fórumon azt állítják, hogy a probléma elsősorban a régebbi PS3-akat érinti, a Slim (vékony) kialakításúakkal minden rendben van.

A probléma a PS3 belső órájában keresendő, amit - állításuk szerint - a szökőévek nem megfelelő kezelése okoz. Amelyik konzolt érinti a probléma, annál a belső óra automatikusan átállítódik egy véletlenszerű korábbi időpontra - pl. 1999. 12. 31. -, és ezért nem engedi őket bejelentkezni a PSN-re, valamint a Trófeákat is ezért veszítik el a játékosok.

Hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, azt - hivatalos megerősítés nélkül - nem tudhatjuk, mindazonáltal akinél előjött a gond, azok valószínűleg a javítás érkezéséig nem játszhatnak a régi típusú PS3-akon.

(A cikkeket, a GamePod.hu és GameKapocs.hu oldalokon olvasom.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése