2010. március 28., vasárnap

Konzol hírek

Na stratégiát váltottam hírgyűjtés ügyileg, és meg is látszik a hírmennyiségen, már azon dolgozok, hogy ne másoljam a híreket, hanem saját megfogalmazásban írjam a cikkeket. Hát tessék aki esetleg ezekről lemaradt, ezek voltak a hét hírei.

MicroSoft:

- XBOX exlúzív lesz a Hydrophobia: Aki esetleg nem tudná hogy miről van szó, egy túlélő horror lesz ez a kis játék. "A játék története a távoli jövőbe kalauzol el minket, hősünk pedig a Queen of the World nevű luxus óceánjáró egyik utasát alakítja majd. A hajó egy baleset folytán süllyedni kezd, és nem elég, hogy ömlik befelé a sós tengervíz, még egy csapat terrorista is vadászik ránk. A Hydrophobiát a Titanic és a Posseidon katasztrófa című filmek ihlették, a játék pedig letölthető formában, epizódonként fog majd megjelenni, boltban megvásárolható, dobozos kiadása nem lesz. A friss bejelentés szerint a Microsoft az Xbox LIVE Arcade rendszeren keresztül fogja árulni a játékot, ám ezzel felmerül egy igen fontos kérdés: mi lesz a tervezett PC-s és PS3-as kiadásokkal?"

- Tényleg kezeli az USB tárolókat az XBOX360: "Az update április 6-án érkezik a konzolhoz, ezt követően bármilyen USB-s tárolót ráköthetünk majd az Xbox 360-ra, a gép úgy fogja azt látni, mint a saját merevlemezét. A dolognak egy szépséghibája azonban lesz: használjunk akár egy kisebb pendrive-ot, akár egy több terrás vinyót, a konzol csak 16 GB-ot fog belőle látni, egy bittel se többet. A helykorlátozást szoftveresen oldják meg, és a partíciókkal se lehet majd becsapni a konzolt, aki nagy tárolókapacitást akar, az vegye meg az új, 250-es Xbox vinyót. A dolog első blikkre kicseszésnek tűnhet, azonban gondoljunk bele, mennyire jó ez azoknak, akik Arcade gépet vettek, és egy DLC-t, vagy demót se tudtak eddig letölteni." (Inkább veszek akkor egy 8 gigás pendrive-ot az szotyi.:D)

- MicroSoft és NATAL teljes erővel az E3-on: Én már vártam erre a bejelentésre, ugyanis ha a SONY is bejelentette, hogy mindenidők legnagyobb E3-át képezljük el a SONY történelmében. Úgyhogy várható volt, hogy az MS se fogja annyiban hagyni ezt a kijelentést. A MicroSoft-tól Aaron Greenberg elmondta, hogy a MicroSoft külön előadást fog tartani a NATAL-ról és lesz egy a szokásos MS bemutató. Hát egy biztos, az idei E3 nagyot fog ütni mindegyik cég, már csak a Nintendo-nak kell valamit durrantania.

PlayStation:

- Final Fantasy IX is felkerülhet PSN-re: "Az első PlayStationre megjelent klasszikus PSN-es bemutatkozására joggal számítanak a rajongók, a Final Fantasy VII és VIII ugyanis már letölthetők, és a várakozások szerint mindig is csupán idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg újra a lassan tízéves Final Fantasy IX. Shinji Hashimoto producer Twitter-bejegyzése szerint rengetegen keresték már meg őket ezzel kapcsolatban, így ünnepélyesen megígérte: a következő céges megbeszélésen mindenképpen javasolni fogja, hogy tegyenek valamit ez ügyben - ha minden igaz, legkésőbb a jövő héten ki fog derülni a tárgyalások eredménye."

- Exlúzív SONY bejelentések az E3-on: "Jack Tretton már korábban említette, hogy idén olyan E3-at kapunk a Sony részéről, amire évek óta nem volt példa. Most hatalmas exkluzív címekkel kecsegtet a japán cég, konkrétan olyan kaliberűvel, ami elmondásuk szerint hasonló lesz az új GTA játékok exkluzivitásához. Gyorsan hozzátették, hogy nem arról van szó, hogy az új Grand Theft Auto PS3 exkluzív lesz, hanem hogy legalább akkora jelentőségű exkluzív címet, vagy címeket fognak bejelenteni az E3-on. Az már ismeretes, hogy a Rockstar és a Sony közös projectje az AGENT néven futó játék, úgyhogy a mi tippünk szerint más stúdiónál kell keresgélni az új PS3-only címek után." Hát én már kiváncsian várom, hogy miktől fogok padlót fogni, én biztos, hogy nézem az E3-at!

- A Heavy Rain támogatja a Move-ot: "A Sony felfedte előttünk, hogy a Heavy Rain irányítható lesz majd az őszre bejelentett új mozgásérzékelő kontrollerével, a Move-val. A megerősítés a Chief című belga magazin legfrissebb számában kapott helyet. Az újság nem igazán árult el részleteket, de megemlített még pár más játékot is, amely használja majd az eszközt. David Cage a múlt héten már mesélt róla, hogy nagyon érdekli őket a Sony új játékszere és, hogy a Heavy Raint a fejlesztés kezdetekor mozgásérzékelős irányítással álmodták meg, csak akkoriban még nem láttak módot a megvalósításra. A héten pletykáltak még a LittelBigPlanet 2-ről is, illetve hogy az már sokkal jobban kihasználja a kontroller lehetőségeit, mint amivel az első részt felturbózzák, de a Sony tagadta, hogy egyáltalán fejlesztés alatt lenne a platformjáték folytatása."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése