2009. október 6., kedd

Hírek innen-onnan

Konzol:

* Egy egy árának a fele lesz az új X-Box Wi-Fi adapter:



-
Az amerikai GameStop áruházban már előrendelhető az új Xbox 360 Wi-Fi adapter. A kis kiegészítőt 100 dollárért vesztegetik, ami pont a fele egy új Arcade csomagnak!

Az Xbox 360 802.11n adapter az elődjénél gyorsabb vezeték nélküli internetelérést, illetve gyorsabb Media Center tartalom steamelést biztosít, a technikának viszont ára van. A kütyü 100 dollárt ér, vagyis erős kerekítéssel 20 ezer forintot kérnek majd érte. Az Xbox 360 alapgépnek ezzel szemben állandóan esik az ára, és már egy Arcade csomag sem kerül többe 200 dollárnál, úgyhogy gyakorlatilag érthetetlen, mi kerül ennyibe egy sima USB-s kiegészítőn!

*
Sphere kódnéven készül a Sony mozgásérzékelője?

-
Az eddig névtelen mozgásérzékelős vezérlő Sphere kódnéven készül, legalábbis a Joystiq értesülései szerint, akik a Sega egyik fejesétől tudják ezt.

A múlt hónapban megrendezett TGS-en a Joystiq csapata meginterjúvolta a Sega egyik fejesét, Yasuhito Babat, aki Sphere néven emlegette a Sony új mozgásérzékelős tehcnológiáját. Vélhetően nem ez lesz a végleges név, ám a japán cég még nem kommentálta az eseményeket. Reméljük, hogy hamarosan megtudjuk a végleges nevet is.

Informatika:

* Windows 7 bemutató, holnap élőben az interneten!

- A Microsoft Magyarország az informatikai szakemberek továbbképzését célzó TechNet program keretében holnap, október 7-én mutatja be a szakmai közönségnek a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 újdonságait. A rendezvényt a Lurdy Házban tartják, a program szerint az előadások reggel fél 10-től délután 5 óráig tartanak majd. A nagy érdeklődés miatt a férőhelyek gyorsan beteltek, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy az eseményt online is közvetíteni fogják, élőben. A közvetítés nemcsak a TechNet program hazai weboldalán, de az IT café-n is elérhető lesz 9:30-tól

Az előadások elsősorban a szakmai közönségnek szólnak (a nagyközönség előtt csak október 31-én mutatkozik be a rendszer). Szó esik majd a „Windows 7 hét csodájáról”, azaz az operációs rendszer vállalatok számára fontos hét újdonságáról; a hálózati szolgáltatásokról; a korábbi Windows-verziókról történő frissítés módozatairól, valamint a kliensoldali operációs rendszerek felhasználási lehetőségeiről. A részletes program itt olvasható.

Az online közvetítés megtekintéséhez Silverlight platformot támogató böngészőre van szükség (a Moonlighttal jelenleg nem nézhető a közvetítés). Aki lemarad az előadásokról, később is megnézheti azokat felvételről, és a prezentációkat is letöltheti majd – ígérik a szervezők.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése