2009. október 18., vasárnap

Hírek innen-onnan

Informatika:

* Erős gép javallott a PC-s Star Wars Force Unleashed-hez:

- Fény derült a Star Wars: The Force Unleashed megjelenés előtt álló PC-s verziójának gépigényére - a játék nem fut el akármin, megköveteli magának az erős vasat!

Már a konzolos verziók is látványorgiával fogadták a játékosokat, a csilivili grafikát és a remekül sikerült fizikát látva szem nem maradt szárazon, száj pedig csukva. Ha minden igaz, a PC-s játék minderre még rátesz egy lapáttal, noha anno pont a látvány által megkövetelt magas gépigény miatt nem akarták portolni a játékot számítógépekre - mi ki tartottunk, végül az Ultimate Sith Edition jön PC-re is, de tessék felkötni a nadrágot, mert nem lesz egyszerű menet!

Minimális gépigény:
Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2) vagy Windows 7
2.4Ghz-es, kétmagos processzor
2GB RAM
23.8+1GB szabadhely a merevlemezen
DirectX 9.0c kompatibilis hangkártya
Radeon HD 2900 vagy GeForce 8800
DVD-meghajtó, egér, billentyűzet, esetleg gamepad

Ajánlott gép:
Core 2 Duo 2.8Ghz vagy Athlon X2 5200+
Radeon HD 4870 vagy GeForce 9800GT
2GB RAM

Támogatott videókártyák:
Radeon HD: 2900, 3850, 3870, 4850, 4870
GeForce: 8800, 9600, 9800, 260, 28

Konzol:

* Az EA Sports elindította a FIFA Earth-öt:

- Az Electronic Arts megnyitotta a tömegek előtt az új FIFA Earth weblapot, amely tele van a PS3 és Xbox 360-as játékokból kiszedett statisztikákkal és infókkal.

Egy folyamatosan pörgő számláló például arról ad tanúbizonyságot, hogy már több mint 35 millió lejátszott FIFA10 meccsel dicsekedhet el a játék. A FIFA09 2 milliárdjától ugyan még messze van, de szépen halad az utód is.

A honlapról megtudhatjuk még azt is, hogy Bulgáriában játsszák a legjobban a játékot (csapatválasztástól függetlenül), mi csak a 36. helyen tanyázunk. A legnépszerűbb csapatok a Real Madrid, a Manchester United és a Barcelona. A weblapon olvasható még az elmúlt 24 óra összes FIFA tweetje, a "FIFA ZSONGÁS" menüpont alatt, amelyek között kedvünk szerint keresgélhetünk is. Az oldal kimondottan dizájnos lett, szóval aki szereti a játékot, annak mindenképpen érdemes legalább egyszer lecsekkolni. Meg egyébként is, tessék szocializálódni, na.

* PlayStation 3 nélkül nem lett volna Uncharted 2:

- A Naughty Dog egyik fejese, Evan Wells elárulta, hogy a Playstation 3 remek hardvere nélkül nem lett volna ilyen az Uncharted folytatása.

Jelenleg az Uncharted 2 a Playstation 3 egyik legjobb játéka, és ez a remek programozóknak és a Sony nagyszerű masinájának köszönhető, nyilatkozta Evan Wells. Elmondása szerint a konzol olyan tulajdonságokkal bír, amelyek nélkül nem tudtak volna ilyen játékot készíteni. Ilyen például a Blu-ray, amely a hatalmas kapacitásának köszönhetően megkönnyítette a játék tárolását, a Cell processzor, amelyet a programozók ügyesen kihasználtak, és persze a HDD, amelyre a szükséges adatokat felmásolhatják a játékosok. Wells szerint a jövőben is törekedni fognak majd arra, hogy még jobban kihasználják a Sony konzolját, kihozva abból a maximumot. A társigazgató természetesen köszönetet mondott a Naughty Dog programozóinak is, hiszen mit ér az erős hardver megfelelő szakemberek nélkül. Úgy tűnik, hogy a Playstation 3-ra is tudnak nagyszerű játékot fejleszteni, csak megfelelő tudás kell hozzá. Reméljük, hogy a jövőben több hasonlóan élvezetes játékkal látnak el bennünket a fejlesztők.

* Európában nem lesz idén GoW demo:

- A Sony ezúttal rossz hírrel szolgált Európa PlayStation 3 tulajdonosainak, bejelentette, hogy idén már demó se lesz a God of War III-ból. Az egyetlen hely ahol megjelenik a próbaverzió még 2009-ben az nem meglepő módon a felkelő nap országa (hogy égetné le a hajukat), Japán lesz. Azért némi káröröm nekünk is kijut. Náluk a tegnapi nap folyamán jelent csak meg az inFamous (itt május 29-e óta kint van), és a demót csak azzal egybecsomagolva kaphatják meg. Nem rossz vásárlási ösztönzés, az már biztos. Igaz, nem járnak túl rosszul a Sucker Punch akciójátékával, ha megveszik. Az inFamous megvásárlását követően a demót a dobozban talált kóddal tudják letölteni a japán PS Store-ból november 19-én. Így mi hiába is regisztrálunk egy accountot magunknak náluk, sehogy nem jutunk hozzá a próbaverzióhoz.Így hát kitartás, sajnos még sokat… mennyit is? 138-at kell aludni 2010. március 3-ig. Nem mintha számolnánk persze. Mi nem vagyunk ilyen gyerekesek. Tényleg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése