2009. augusztus 8., szombat

Hírek innen - onnan

Közélet:

* Elhunyt Cseh Tamás:

- Hosszantartó betegség után elhunyt Cseh Tamás Kossuth-díjas zenész. Egy korszak és egy ország dalnoka volt, valamint az első magyar indián. Legfontosabb alkotótársa, Bereményi Géza csonkolásra hasonlító súlyos veszteségnek nevezte az előadóművész halálát. Augusztus 7-én, hatvanhat évesen elhunyt Cseh Tamás zenész, énekes, dalszerző és író.

Nyugodjék Békében!

* Kómába esett Bujtor István!:

- Válságos állapotban került kórházba Bujtor István! A színidirektort a veszprémi kórházban kezelik, egyelőre semmi biztosan nem lehet tudni arról, hogy mi történt vele. Múlt hét végén súlyos állapotban kórházba szállították Bujtor Istvánt. A színidirektor egy ideje bélpanaszokkal küzdött, a veszprémi kórházba is hasi fájdalmai miatt került. Ám kezelése során komoly probléma merült fel, és a kórházból kiszivárgó hírek szerint a hétvégén újra kellett éleszteni.


Bővebben információ a StoryOnline.hu-n vagy az Origo.hu-n.


Informatika:


* Veszteséges negyedév az Nvidia-nál:

- Az elmúlt negyedéves, a processzorpiac részesedéseivel foglalkozó adatok után most újabb érdekes kimutatás jelent meg, amely ezúttal az Nvidia második negyedéves pénzügyi teljesítményét helyezi górcső alá. A nagy videokártya gyártó vállalat a második negyedév folyamán jelentősen csökkentette ugyan veszteségeit, de még így is veszteséggel zárta a vállalat az említett periódust. A 2010 második negyedéves pénzügyi mérleg alapján a cég 776,5 millió dolláros teljes árbevételt generált, amely az előző negyedéves eredményekhez képest 17%-os növekedést jelent. Ha ezt az eredményt a tavalyi év azonos időszakában elért mutatókkal vetjük össze, akkor 13%-os bevételcsökkenést láthatunk, ugyanis tavaly ilyenkor a teljes árbevétel 892,7 millió dollárt tett ki. A cég az első negyedév folyamán 201,3 millió dolláros veszteséget halmozott fel, amely az elmúlt negyedévben majdnem felére, azaz 105,3 millió dollárra apadt. Ez a veszteség nagyrészt a gyenge tokozással ellátott előző generációs grafikus processzorokkal kapcsolatos kiadások miatt jött össze.


Autó világ:

* Készül a GT-R verő Camaro:

- Sokan támadják a Nissant, az autós társadalom szkeptikusan áll a 7:26,6-os nürburgringi köridőhöz. Egy texasi tuning cég, az East Texas Muscle Cars, nemcsak azt állítja, hogy a GT-R nem utcai gumikon futotta a gyors kört, de azt is, hogy képesek úgy átalakítani a 2010-es Camarót, hogy az 7:26,6-on belül körbeérjen a Nürburgringen. Az átalakítás természetesen nem teljes körű, vagyis a Camaróból nem versenyautó készül, hanem az utcán is legálisan használható autó. A texasziak annyira komolyan veszik a dolgot, hogy már most leszögezték, az ő kocsijuk utcai gumikon esik majd az aszfaltnak.


Bővebben információ és képek: Itt!

* Erősödik a BMW-PSA együttműködés:

- A lehetőség gondolata a BMW elnök-vezérigazgatójában, Norbert Reithoferben, merült fel, ő szeretné elmélyíteni ezt az üzleti kapcsolatot. A szóban forgó platform a Mini modellcsaládot érintené, a BMW-t egyelőre nem, de Reithofer annak a lehetőségét sem veti el, hogy a jövőben egyéb alkatrészek is lehetnek, melyeket mindkét gyártó beszerel az autóiba, sőt, az együttműködés során nem csak a Minik, de a BMW-k is kaphatnak majd a közösen gyártott alkatrészekből, modulokból. Miközben üzleti kapcsolatukat erősítik, mindkét cég kacsintgat más irányba is. A PSA élénken érdeklődik más együttműködő partnerek, legfőképp a Ford iránt, a BMW eközben elcserélt 7% részesedést a Daimlerrel, valamint éppen megállapodni készül a Fiattal arról, hogy Amerikában forgalmazni fogja az Alfa Romeókat a Mini kereskedésekben, sőt, a jövőben lehetséges, hogy a két cég autóépítés terén is együtt tevékenykedik majd.

* Újabb kémfotókon a Suzuki Swift:

-Ezt nem nagyon tudom kommentelni, de a teljes cikk és a kémfotók ITT megtalálhatóak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése