2009. augusztus 13., csütörtök

Hírek innen - onnan

Közélet:

* Titokban temették el Michael Jacksont?

- A Jackson család ügyvédje elárulta, hogy a halottkém vizsgálatai után Michael Jackson összes szervét visszaadták a szeretteinek, a popkirályt pedig eltemették titokban egyik Los Angeles-i temetőben.

Hogy pontosan melyikben, arról folynak a találgatások. A Daily Mirror szerint a Forest Lawn-ban fekszik Jacko, egy jelöletlen sírban - aminek célja az, hogy ne rohanják meg a fanatikus rajongók. A Daily Star úgy tudja, hogy az énekes testét már a szertartás után a Motown Records alapítójának, Berry Gordy-nak a birtokára vitték, ahol a mauzóleumban helyezték végső nyugalomra. Jacko nagyon jó barátja volt Gordy-nak.

* Szörnyű tragédia! Fürdőkádba fojtotta két gyerekét egy asszony

-
A Francia Riviéra üdülővárosában lévő lakásuk fürdőkádjában fojtotta meg két gyermekét a 39 éves nő. A nizzai ügyészség szerint az asszony hároméves kisfiával és kétéves kislányával végzett. A nő felhívta férjét, aki riasztotta a rendőröket, amíg úton volt hazafelé.

A járőrök találták meg a két halott gyermekeket. Az anyjuk azt mondta a rendőröknek, hogy így akarta "megvédeni őket a maffia fenyegetésétől". A később megérkező 39 éves apa összeszólalkozott a rendőrökkel, akik megbilincselték és előállították őt is. Az asszony sorsáról nem érkezett hír.

A Nice-Matin helyi lap szerint a család három hónapja költözött Nizzába.


Informatika:


* Meghalt egy tinédzser az "internetelvonó" táborban:

- A kínai hatóságok a napokban bezártak egy olyan „tábort” a Kuang-hszi (Guangxi) autonóm tartományban lévő Nanning városában, ahol internetfüggő fiatalok rehabilitációjával foglalkoztak, mivel állítólag illegálisan működtették az intézményt, s letartóztatták az ott dolgozó 13 embert (köztük az igazgatót is), mivel a táborban tisztázatlan körülmények között halt meg egy 15 éves „beutalt”. Az angol nyelvű kínai lapok már a múlt héten mind lehozták azt a hírt, hogy a középiskolás Teng Szen-san (Deng Senshan) azért hunyt el az átnevelő táborban, mert a felügyelők „pedagógiai célzattal” agyonverték a Csihang (Qihang) nevű bázison, ahová azért került, mert internetfüggőnek minősítették – ez utóbbi állítást nagybátyja tagadja, mivel szerinte unokaöccse nem volt betegebb, mint a sokmillió, képernyő előtt órákat töltő kínai fiatal (ám az is igaz, hogy a most bűnbánó nagybácsi is támogatta a családdal együtt annak idején a srác javító-nevelő táborba küldését), s reméli, hogy a fiú halálában vétkesek elnyerik méltő büntetésüket.

* Hamarosan csökkenthet az X-Box 360 Eilte ára?

- A Kotaku munkatársai egy érdekes dologra bukkantak, miszerint Amerikában hamarosan csökkenhet az Xbox 360 Elite ára, hogy felváltsa a népszerű Pro csomagokat.

Már egy ideje arról csiripelnek a madarak, hogy a Microsoft is csökkenti kívánja a konzolja árát, ezzel népszerűbbé téve az Elite modellt. A Kotaku szerkesztői egy érdekes képre lettek figyelmesek, miszerint az Elite ára nem kevesebb, mint 100 dollárral csökkenni fog a nyár végén. A pletykák szerint a Microsoft ezzel szeretné leváltani a Pro csomagot, s többek számára hozzáférhetővé tenni a fekete színben tündöklő gépet. Ha igaznak bizonyulnak a hírek, s valóban olcsóbb lesz az Xbox 360 ezen változata Amerikában, akkor várhatóan kis hazánkban is olcsóbb lesz a konzol ősztől. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket az üggyel kapcsolatban.


Autó:

* BMW X6, a világ legerősebb hibridje:

- Kétféle hibrid van. Az első nagyon gazdaságos, a második nagyon erős, ennek ellenére egészen jól fogyaszt. Találják ki, melyik csoportba tartozik az új, 480 lóerős X6 ActiveHybrid. 2007 óta többször olvashattunk a BMW hibrid koncepciójáról, ami mára valósággá vált, sőt hamarosan a kereskedésekbe is eljut. Ereje csúcsán összesen 480 lóerőt szabadít az utakra a hibrid X6-os. A 4,4 literes, ikerturbós V8-as mellett további két, nikkel-metál hidrid akkumulátor táplálta villanymotort szereltek a kocsiba, egyik 86, másik 91 lóerős.

Bővebb info + képek a Totalcar.hu oldalán



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése