2009. szeptember 8., kedd

Hírek innen-onnan

Konzol:

* Jövőre 3D-s lesz a PlayStation 3:

- A berlini IFA idei egyik irányvonala a térbeli képmegjelenítés. Az új technológiához a Sony is csatlakozott speciális tévéjével, mely minden PS3 játékból 3D-s élményt varázsol.

A Sony a berlini rendezvényen felállított standján már működés közben demózta a háromdimenziós képet nyújtó rendszert, mely egy PlayStation 3 konzolgépből, pontosabban annak legújabb, Slim változatából, illetve egy speciális lapostévéből áll. A kiállításra látogatók egy 3D-s szemüveget felvéve egy tavaly megjelent játékkal, a Wipeout HD-val próbálhatták ki, milyen élmény a 3D-s játék.

Az első, térhatású videojátékot támogató Bravia készülék a Sony tervei szerint jövőre kerülhet a boltokba, később azonban az sem kizárt - tudósít a Cnet -, hogy a feldolgozóáramkört beépítik a PlayStation konzolokba is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony licenceli-e majd a technológiát más gyártóknak, erről ellentmondásos információk keringenek.

* PlayStation 3 Slim: Sikeres start!

- Parádésan nyitott a PlayStation 3 Slim: a fogyókúrára küldött újgenerációs gép csak Franciaországban 37 ezer vásárlót szerzett magának, Japánban pedig az elmúlt hónapok legjobb eredményét hozta, 150 ezer géppel tarolva le a piacon lévő többi gépet. És a PS3-at magát is, a gép startjakor a készlethiány miatt 88 ezer fogyott, így a Slim egyelőre magabiztosan tolja maga előtt a PS3 szekerét.

* PlayStation 3 eladások: 999%-os növekedés:

- Úgy tűnik hosszú idő után kezdi magát felhozni az új PlayStation ami természetesen várható is volt.

A Sony a múlt kedden tette elérhetővé az új gépet, és a Chart-Track szerint hatalmas ugrás tapasztalható az eladásokban. Dorian Bloch bár pontos eladási adatokkal nem szolgált, de azt elmondta, hogy a 36. héten 999%-kal több gépet értékesítettek a briteknél, mint az azt megelőző héten. Ez sokszorosa annak az értéknek, amit a PS2 Slim ért el a 2004. 24. hetében. Akkor a Sony 310%-os növekedést tudott hozni. Bár nyilván az összehasonlítás akkor lehetne igazán teljes ha konkrét számadatokkal rendelkeznénk.

A Xbox360 a múlt héten 43%-os növekedést tudott felmutatni, most további 29%-kal toldotta ezt meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése