2010. október 7., csütörtök

PlayStation MOVE teszt

PlayStation Move Starter Pack
(PlayStation 3)

Előszó:

Nem is az elsők de nem is az utolsók között letesztelem, hogy mit is tud a Sony új mozgás érzékelő kontrollerje a Move, és egy kicsit bővebben, hogy mit is kapunk a kb. 16 ezer Ft-os Starter packtól.


A pack tartalma:

Nem a szokásos menetrend szerint haladok mint egy játék tesztbe hiszem a grafikát meg ilyeneket kicsit érdekes lenne grafikáról írnom.:D Na gyerünk. Tehát a csomag tartalmazza magát a fagyis kontrollert, egy EyeCam-ot, egy demó lemezt tele játékkal, útmutatókat, és egy csuklópántot ami hasznos és majd írom hogy miért. Tehát a csomag kb ennyiből áll, kicsit sajnálom, hogy egy dokkolót vagy még egy irányítót nem adtak hozzá de ennyiért szerintem még így is megérte.


Maga a fagyi:

Baráti társaságba mi így hívjuk ezt az irányítót gondolom lehet tudni hogy miért. Kicsomagolás közbe egyből fel is térképeztem, hogy mi az a kis gömb hát annyival lettem okosabb, hogy nem egy kemény műanyag gömbről beszélünk, hanem egy puha műanyag gömbről. A fő gombokat megtaláljuk rajta (Select, Start, PS gomb, kör, X, háromszög, a négyzet gomb és egy ravaszt). Plusz ezen még találunk egy új úgy nevezettt Move gombot aminek a lényegét egyenlőre nem sikerült kitalálnom. Csatlakoztatás után egyből ketdtem vele hadonászni hát hiába. Először gyors XMB-be bekellett kalibrálni a kicsikét majd ugyan ez fogadott. Már azt hittem hogy a PS3 menüjébe nem lehet vele lépkedni aztán a Sport Adventure-nak köszönhetően rájöttem hogy a ravaszt lenyomva tartva lehet lépkedni benne. A Move egy iszonyatosan érzékeny hihetetlenül pontos kis szerkezet a legszinomabb mozdulatokat is észleli és végre hajtja valamint érzékeli a sebesség változást (kitérek mindjárt rá) valamint hogy milyen irányba állunk vele. Tehát akkor a sebesség válotzásról. Van a demó lemezen egy ping-pong-os játék és ott érzékeli szépen hogy ha erősebben csapod le, vagy ha csavarsz fele meg ilyen kis finomságok és ez iszonyatosan bejött.:D Na vissza a témnához. A Move-ba ami eddig nem tetszett azaz, hogy nem lehet a fagyi színét állítani. Hanem minden egyes játék magának kalibrálja vagy én nem tom mi alapján de vátolzik.


EyeCam:

Az EyeToy-t szerintem mindenki ismermi vagy már halott róla, és azt is tudja hogy sötétbe vagy félhomályba szinte esélytelen vele játszani. Viszont az EyeCam-nál már nem így van, előzőnap este megnyúztuk a technikát és azt kell hogy mondjam hogy szépen teljesített a kicsike, remekül vette a dolgokat egyedül az EyePet-et, és a The Shoot nevezetű demót nem sikerült vele rendesen működésre bírni. A kamerát nem is taglalnám tovább, mert nem mostani dolog és most inkább a Move-nak szentelnék karaktereket.


Játékélmény:

Hát azt kell, hogy mondjam hogy a PlayStation Move mint az egy játékos game-ek körében, mint pedig a party játékok terén is kiválóan teljesített. A beépített technikáknak hála egy iszonyatosan pontos percíz remek kis irányítót sikerült a Sony-nak elkészítenie, amivel szerintem minden réteget meglehet fogni, de ez még nagyon gyerekcipőben van hiszen még alig vannak Move kompatibilis játékok de amikről vannak demók azok nagyon szépen teljesítenek és nem egy rövid életű a dolog.


Végszó:

Tehát összegezve, hogy mit kapunk a 16 ezer pénzünkért. Kapunk egy remek betekintést abba, hogy a Sony még mindig a konzolgeneráció eggyik fő mozgató erelye és olyan garanciát kapunk tőle játékélménybe ami egy életen át tart. Azt sajnálom, hogy csak 1 fagyit adtak hozzá, de mivel ez a Starter Pack ezért annyira nem is sír a szám, hiszen a nevében is benne van, hogy KEZDŐ csomag. Szerintem aki egyszer már játszott Wii-vel annak ez még jobban befog jönni, mert nem hogy csak remek játékokkal lehetünk el de még ezt HD illetve hamarosan 3D-ben is élvezhetünk.


Értékelés:

Pro:

- A Sony megint megmutatta hogy ő az Isten.
- Iszonyatosan pontos.
- Fagyiiii
- Mind egy játékos mind a party játékoknál megállja a helyét.
- Szép színek az irányítóban.
- Az XMB-be és irányíthatunk vele.

Kontra:

- 1 Move nem Move, 2 Move fél Move...
- Kamera nélkül sajnos nem sokat ér.
- Nem lehet a Kontroller színvilágát egyénlieg állítani.


Szerintem: 10+




Eddigi tesztjeim:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése